Opál

Opál

Opál er udelukkende til rådighed for hovedafsnitshopper i 2024, og der er KUN frostsæd til rådighed.

Opál modtager ikke hopper med cremegen.

Opál er kåret til Hengstbuch I for palomino i Tyskland og Opál har bestået brugsprøve i 2013.
Opál står på hingstelisten i Tyskland og er EU hingst i Danmark, det betyder, at hopper der opfylder de tyske krav til afstamning og kåring, kan få røde tyske papirer på afkom efter Opál.
Link til hingstelister

1) ZfdP

2) Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg e.V.

Opál avlsgodkendt hos British Palomino Society i 2011.
For 2024 priser og alle øvrige betingelser – tryk her
Opál er den ene af kun 2 cremello varmblodshingste i Skandinavien, der er kåret ind i og indskrevet i Hengstbuch I i Tyskland. Han anerkendes desuden til flere andre stambøger.
Og Opál har med garanti ingen stereotypier, ligesom at han er WFFS N/N.
Opál udløser derfor røde tyske papirer på alle palomino og buckskin afkom, der indskrives til tyske papirer, såfremt hoppen også er kåret til hovedafsnittet.

Video.:

Der findes ikke ret mange hingste af Kinsky blodet til rådighed i det nordlige Europa, Opál er et godt bud på nye blodlinjer såvel som det faktum, at han er stensikker på at levere cremegen fra sig.
Opál er røntgenfotograferet og han er ren i røntgen uden anmærkninger.

En sjældent velgående cremello varmblodshingst af racen Tjekkisk Varmblod / Opál er ligeledes født som Equus Kinsky. Kinsky hesten nedstammer fra kongeriget Böhmen og er en af de 4 sportshesteracer. der opdrættes i Tjekkiet i dag. Equus Kinsky er en sjælden, bevaringsværdig race, og hestene har for størsteparten en super sind og en meget god arbejdsmoral. I en årerække efter 2. verdenskrig var udførsel af racen fra Tjekkiet forbudt. p.g.a. dens sjældenhed. I dag registreres mange Kinsky heste i Tjekkisk Varmblod også.
Opál er ikke alene velgående, han har også Kinsky hestens pragtfulde, flegmatiske sindelag.
Opál er som forædler velegnet, da han besidder en stor del fuldblod, han vil derfor være god til indkrydsning med henblik på at avle heste med godt temperament og ædelhed.
Fuldblodshingst Mys var en meget anerkendt hingst i både fuldblods og ridehesteavl. Helbrødrene Mistral og Mineral har begge konkurreret aktivt i sporten.
Morfar Burbon regnes som den bedste og mest populære tjekkiske forgænger for avl af de eftertragtede Palominoer, med et talent for spring / military .
Opáls farmor Myjava fik 13 føl, heraf 3 kårede palomino hingste. Hun var datter af en af de bedste palomino hingste i Tjekkiet nogensinde, Marin Lipsky.
 
OPÁL (203009220202709)
F: MISTRÁL (2810) FF: MYS XX (CZE) (439) FFF: FLYING STAR XX (FR) (2043772IP)
FFM: MYJAXA XX (CZE) (2042546IP)
FM: MYJAVA (VC 619) FMF: MARIN LIPSKY-2 /7/ (4218)
FMM: JISKRA (VC 695)
M: GRACIEUX BELL (203009221169403) MF: BURBON (250) MFF: ALKAZAR (55)
MFM: BEKARIA (2009)
MM: GALETA (20437689) MMF: LORENCIO XX (GB) (313)
MMM: GAJNA (20437647)