www.moelleaaen-palomino.dk

Golden Benjamin

Elitehingst Golden Benjamin PAH 54

 

Retired

Kun frostsæd til rådighed. Hingsten er afgået.
2 strå kr. 10.000,00 plus attest og ilægning
Betaling af frostsæd er forud før levering.

Hingsten er EAV og CEM testet, og er konstateret sygdomsfri.

OBS, garanti for at hingsten ikke nedarver hverken silver eller sootygen.

Golden Benjamin PAH 54 blev elitekåret den 1. april 2017, og han blev dermed udnævnt til elitehingst.

Elitekåret hos Stichting Europees Stamboek i Holland.

Kåret til Hengstbuch 1 hos ZfdP i Tyskland’

Livstidslicens hos British Palomino Society 1989

Har været EU hingst i Danmark og optaget på EU hingstelisten

En hingst der har vist sin styrke i avlen ud over hele Europa.

En forædlerhingst, der præger sit afkom i både sind, eksteriør og på præstationer. En hingst, der nedarver både en fremragende gang og en fin springteknik.

Der kræves negativ biopsi på alle goldhopper.

Bestilling bedes foretaget på tlf. 60149809.

Husk søndag holder vi lukket hele dagen.

Golden Benjamin avlede på sine ganske få bedækninger i Danmark flere for palominoavlen meget betydningsfulde hoppeafkom, der har og har haft success i palominoavlen i dag.

Årgang 2008

Moelleaaens Golden Spirit, palominohingst, kåret i Palomino Sportsheste Avlsforbundet i 2012 som årets hingst og Best in Show (helbror til Molleaens Magic Bell, dansk/tysk kåret hovedstambogshoppe)

Moelleaaens Golden Bahama, palominohingst, kåret i Palomino Sportsheste Avlsforbundet i 2012. En hingst med et kæmpe gangformåen, og en hingst med et sind så mildt og arbejdsvilligt.

Golden’s Cassiopeia (1989)

Golden’s Dancing Queen (1990 – The dam of Magic Memphis)

Endeavour (1991 – The dam of Kaergaardens Margaux)

Gold Luck (2001 tyskfødt)

Moelleaaens Bonny Lass (2013)

Moelleaaens Ben-Hur (2014)

Lidt af historien bag – Golden Benjamin kom til min stald i 1987, og voksede sig stor, tillidsfuld og talentfuld. Han ville bare arbejde, og krævede en del tid i dagligdagen, da han altid har været en energisk hest, der krævede en del motion. Min tid blev knap efter jeg fik barn, og jeg besluttede, at vores veje for hans skyld måtte skilles. Men hvad gør man ved en ældre hingst, som ikke bryder sig om fremmede, hvis man skal være fair overfor dyret????? Så det var en meget tung beslutning, jeg følte, at jeg måtte til at træffe – og det blev en tung afsked. Mange år gik, og jeg har flere gange spekuleret på, om det nu også var den rigtige beslutning, jeg havde truffet.

Men skæbnen har villet det anderledes, og pludselig gik det op for mig, at jeg nok havde været en anelse for naiv for de år tilbage, og det var sørme godt oven i købet, fordi jeg fik atter chancen for nu at få min dejlige, glade dreng hjem igen i god behold om end nogle år ældre og med flere hvide hår i panden. Hans rejse var afsluttet, han var nået hjem.